Renovation in the heart of the village!
The Hamlet of Baar
This new development will soon see the light of day in Baar, a charming village in the heart of the Valais, just 10 minutes from Sion.

"Le Hameau de Baar" comprises a building with 3 apartments and 2 detached villas, all fully renovated. The 5 properties, including two duplexes and two triplexes, will have 3.5 and 4.5-room floor plans ranging from 108 m² to 152 m² in weighted area.

Each apartment will benefit from separate access and covered parking spaces. The entire building will face onto a large, grassy central courtyard surrounded by greenery, offering a quiet, safe place for families. The building is designed to be modern and optimally energy-efficient. Its external appearance will be in keeping with the codes of older buildings, combining wood, glass and stone, while completely modifying the structure, tending towards a delicate, contemporary finish. Thanks to its large terraces and orientation, the project promises privacy and comfort.

This project is also aimed at people looking for a second home close to the 4 Valleys ski resorts. Baar is located in the commune of Nendaz, with access to the resort in less than 15 minutes by bus or car.

Whether you're looking for a family apartment or a second home, this new development offers an exceptional opportunity to live in a picturesque setting while enjoying the very best in modern comfort!
Renovation in the heart of the village!
The Hamlet of Baar

Construction

Large living areas, tiled floors in the entrance hall, kitchen and bathrooms - the bathroom is integrated into the master suite in buildings B and C - and parquet flooring in the bedrooms, not to mention top-quality insulation: the notion of comfort and practicality is omnipresent here.

Underfloor heating with individual control for each room will be provided and distributed by a heat pump. Room temperature will be controlled by an outdoor sensor.

All new structural elements are made of planed fir.

The choice of building materials is based on demanding, sustainable quality options.

Conveniences

Neighbourhood
Village
Green
Mountains
Shops/Stores
Post office
Restaurant(s)
Bus stop
Primary school
Outside conveniences
Balcony/ies
Garden
Quiet
Greenery
Covered parking space(s)
Inside conveniences
Without elevator
Cellar
Triple glazing
Bright/sunny
Exposed beams
With character
Equipment
Fitted kitchen
Connections for washing tower
Floor
At your discretion
Tiles
Parquet floor
Condition
New
Orientation
South
West
Exposure
Optimal
All day
View
Nice view
Clear
Mountains
Style
Modern

Characteristics

Category
Projects
Reference
036529
Year of construction
2025
Availability
To be discussed

Distances

Public transports
230 m
Primary school
270 m
Stores
1.2 km
Post office
1.1 km
Restaurants
200 m

Contact for visiting

Mr. Mathieu REVAZ